Παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ Ή ΠΙΤΣΑ 4 ΕΠΟΧΩΝ

Υλικά ζύμης 500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 1 φακελάκι μαγιά η προζύμη Χλιαρό νερό για το ζύμωμα ή νερό από ρεβίθια που έχω μουλιάσει από 48 ώρες και έχει αφρίσει (200 γρ. ρεβίθια σε ½ κιλό νερό) Αλάτι Λάδι για να λαδώνω χέρια στο ζύμωμα. Υλικά γέμισης 10 σκόρδα 1...

Περισσότερα

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΕΛΑ

Υλικά 4 αυγά 4 κομμάτια Παστό χοιρινό 4 ντομάτες ψιλοκομμένες 10 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες σε κομματάκια 100-150 γρ. τυρί σφέλα 2 κουτ. σούπας βαλσάμικο ξίδι (ή αλλιώς γλυκάδι) 1 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 3 φρυγανιές ή ξερό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Τσιγαρίζουμε μαζί με το ελαιόλαδο...

Περισσότερα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά 2 λεπτά φιλέτα κοτόπουλο 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας, εκλεκτής ποιότητας Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο ½ φλιτζάνι κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα αλοιφή 1 φλιτζάνι σουσάμι Μαρινάτα Βάζουμε σε μπόλ ο κοτόπουλο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα, με το λάδι, το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και...

Περισσότερα

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ

Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια 10 φέτες του τοστ ζαμπόν 10 φέτες του τοστ τυρί Αλάτι 1 κρεμμύδι 1 βαζάκι πικάντικη σάλτσα Εκτέλεση Βράζουμε νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι 4 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε με το σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό για 1 λεπτό. Τα...

Περισσότερα

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

Υλικά 1 κιλό κιμάς 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι ½ κουταλίτσα του γλυκού κύμινο Ελάχιστο άσπρο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι αγγουράκι 1 φλιτζάνι λάδι 1 ψιλοκομμένη τομάτα 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 3 αυγά 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ή...

Περισσότερα