Παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνίας

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ

Υλικά 12 αυγά 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 12 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αφράτα αμύγδαλα Ταϋγέτου 12 κουταλιές της σούπας τριμμένο λευκό παξιμάδι 1 φακελάκι μπέϊκιν – πάουντερ 2 βανίλιες 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ Ξύσμα από ένα λεμόνι Εκτέλεση Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε την...

Περισσότερα

ΔΙΠΛΕΣ

Υλικά 5-6 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι 8 αυγά Χυμό 2-3 πορτοκαλιών Λίγο αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα Λάδι για το τηγάνισμα Υλικά για το σιρόπι 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό Εκτέλεση Βάζουμε το σιμιγδάλι σε λεκάνη και...

Περισσότερα

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΣΙΚ-ΤΣΙΚ

Υλικά 2-3 κολοκυθάκια μέτρια 4 τομάτες ώριμες Τυρί φέτα (100 γρ.) 2 αυγά 1 πιπεριά πράσινη 1 πατάτα μέτρια Λίγο παστό ή ζαμπόν Λίγο αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι (1/4 του ποτηριού). Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα ρίχνουμε στο...

Περισσότερα

ΛΑΛΑΓΓΙΑ ΙΙΙ

Υλικά βασικής ζύμης 1 κιλό ζυμάρι για ψωμί (προζυμένιο) Ο χυμός και το ξύσμα 1 λεμονιού 1 ποτήρι (250ml) ελαιόλαδο Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση Βάζουμε το ζυμάρι σε μια γαβάθα και προσθέτουμε χυμό από 1 λεμόνι, το ξύσμα του και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε και όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί...

Περισσότερα

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά 1 φελί μπακαλιάρος παστός 1 κιλό πατάτες 1 κιλό μελιτζάνες ½ κιλό μπάμιες και 5-6 πιπεριές κέρατα Για την σάλτσα 3 κιλά ντομάτες ώριμες 5-6 σκελίδες σκόρδο Λόγο βασιλικό 3 φύλλα δάφνης 1 κλωνάρι ρίγανη 2 πιπεριές Ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο αφού τον κόψουμε κομμάτια ανάλογα...

Περισσότερα