17 ΜΕΡΕΣ 17 ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Καλαμάτα, 14 – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, με αφορμή τον εορτασμό των τριών χρόνων από την υιοθέτηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του προγράμματος “Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους”, διοργανώνει, συντονίζει και επικοινωνεί δράσεις Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλη την Ελλάδα για 17 ημέρες.

Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, σχολεία και φορείς εμπνέονται από τους Παγκόσμιους Στόχους και δημιουργούν παιδικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, δημόσιες δράσεις, κινηματογραφικές βραδιές, ενημερωτικές ημερίδες, συζητήσεις και εκθέσεις για να προωθήσουν σημαντικές τοπικές αλλαγές σε Αθήνα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Σέρρες, Ρόδο και Χαλκιδική. Ταυτόχρονα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου προτρέπουμε τον κόσμο να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ και να πάρει μέρος στην εκστρατεία #17days17goalsgr, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τον αγαπημένο τους Στόχο, δηλώνοντας πχ: Δεσμεύομαι να αλλάξω την καθημερινότητά μου ξεκινώντας με τον Στόχο 10!#17days17goalsgr
Όλες οι οργανώσεις, τα σχολεία, οι φορείς και οι πολίτες με τη συμμετοχή τους στις 17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (#17days17goalsgr ) γίνονται μέλη της διεθνούς συμμαχίας για τους Παγκόσμιους Στόχους #Act4SDGs, η οποία κορυφώνεται παγκοσμίως ανήμερα της επετείου, 25 Σεπτεμβρίου, με προβολή των δράσεων μέσω του SDG Live Studio της Νέας Υόρκης στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στην Καλαμάτα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» σε συνεργασία με το εστιατόριο MYLO, οργανώνουν από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπαίθρια Έκθεση στον πεζόδρομο πολιτισμού MYLO με 17 εκθέματα-στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η Έκθεση θα είναι ανοικτή από 08:00-00:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Είναι η δική μας συμμετοχή, η συμμετοχή της Καλαμάτας στη συνολική προσπάθεια διάδοσης και διασαφήνισης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης προς τους πολίτες, ένα εργαλείο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον! Γιατί η συμμετοχή δυναμώνει την ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον!

Αρέσει σε %d bloggers: