ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

 Υλικά
  • 1 κιλό κουκιά τους καρπούς χλωρά
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 κούπα αλεύρι λευκό
  • 2 κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας
  • Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση

Κόβω τις αγκινάρες στα τέσσερα, τις ζεματάω σε καυτό νερό για 1΄ σουρώνω, τις αλατίζω. Ζεματάω τα κουκιά για 1΄ σουρώνω, αλατίζω. Αλευρώνω και τα δυο χωριστά. Με τη μια κούπα ελαιόλαδο τηγανίζω τα κουκιά και με την άλλη τις αγκινάρες σε φαρδύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν να κάνουν ένα χρώμα χρυσαφί.

Αρέσει σε %d bloggers: